• Welkom De D-groep van TC de Tol
 • De D-groep van TC de Tol

 • De D-groep van TC de Tol bestaat uit sportieve fietsers, welke niet per definitie op een racefiets rijden. Binnen deze groep is er ruimte voor sportieve hybride fietsen, maar ook voor e-Bikes.

  De D-groep fiets iedere zondag maar ook vaak doordeweeks overdag samen.

 • D-groep
  Kruissnelheid18-23km/u
  Gemiddelde snelheid17-21km/u
  Afstand op zondag50-80km
  Afstand vossenjacht 30-35km
 • Wat vinden wij belangrijk?

  • Sportieve uitdaging

   Gezamenlijk trekken wij er op uit om op zondagmorgen lekker sportief bezig te zijn en fietskilometers te maken en te genieten van de mooie natuur om ons heen. De fietsafstanden van onze clubritten varieren tussen de 50-70 kilometer.

  • Veiligheid

   Het fietsen in groepsverband vraagt om verantwoordelijkheid en discipline. Het doel is altijd: Samen uit Samen thuis.

  • Gezelligheid

   De groep bestaat uit sociale enthousiaste fietsliefhebbers die hun gezamenlijke interesses/ hobby delen met elkaar. Het sociale aspect en de gezellige ontspannen sfeer binnen onze groep maken het fietsen in groepsverband tot een aangename vrijetijdsbesteding. Onderweg wordt er altijd een koffiepauze ingelast!

  • Externe evenementen

   Ieder jaar gaat de groep gezamenlijk een weekend op pad met het 'Tolweekend'. Meestal vind dit plaats in Augustus.

 • Onze leden aan het woord

 • Thea Kouwenhoven

  Ik ben al reeds lid sinds 1987 (33 jaar). Ik kijk er altijd weer naar uit om op zondag samen met mijn fietsmaatjes van de omgeving en de mooie natuur te genieten.
  Ik ben sinds een paar jaar overgestapt van een normale toerfiets naar een e-bike en ik kan zeggen dat mij dat heel goed bevallen is. Door het fietsen blijf ik lekker fit en voel ik mij altijd weer trots dat ik weer een mooie rit heb gemaakt. Ik hoop nog vele jaren mee te gaan met ons gezellig D- fietsploegje.

 • Gerard van Kuilenburg

  Ik ben alweer 30 jaar lid van TC de Tol. Wat ik vooral leuk vind aan onze club zijn de zondaagse clubtochten en het jaarlijkse terugkerende fietsweekend. De gezelligheid en de lol met elkaar maken het altijd weer iets om naar uit te zien.
  Gezien mijn leeftijd en met het oog op de toekomst heb ik het afgelopen jaar een elektrische fiets aangeschaft zodat ik mijn fietsmaatjes van ons fietsploegje goed kan bijhouden zonder extra inspanning te hoeven verrichten. Zo kan ik nog jaren vooruit met mijn hobby.

 • Tiny Kuijper

  Ik ben al vele jaren lid van Tc de Tol. Via de fietsvierdaagse ben ik met de club in contact gekomen. Ik voelde mij gelijk thuis en besloot direct lid te worden.
  Ik ben begonnen op mijn 31e jaar als wielrenster met licentie bij wielrenvereniging Sparta. Hier ben ik gevormd als wielrenster, en heb hier de basis gelegd om het wielrennen in een toen destijds echte mannenwereld te leren kennen. Onlangs ben ik overgestapt op een E-bike om nog vele jaren mee te kunnen gaan met de D-groep van TC de Tol.
  Fietsen blijft mijn passie!

 • Els de Ruig

  Ik ben al lid van TC de Tol sinds 1988 (32 jaar). Ik vond het saai om in m'n eentje te gaan fietsen, en dat was ook de belangrijkste reden waarom ik mij bij een fietsclub heb aangesloten. Het leuke aan onze fietsclub is vooral het sociale aspect, de betrokkenheid en de gezelligheid tijdens onze zondaagse clubtochten. Dit zorgt ervoor dat het altijd weer een gezellig uitje is. Uiteraard niet te vergeten zijn de gezellige clubweekenden van TC de Tol. Altijd is dit weer een geweldige ervaring geweest waaraan ik bijzondere herrinneringenhebt beleefd.
  Het allerleukste moment is natuurlijk, dat ik mijn man heb leren kennen op de club!