• Groepen

 • De Tol is een vereniging voor wielertoeristen en andere sportieve fietsers, met een mix van dames, heren, jong en oud. Wij hebben 100% focus op deze doelgroep, wat inhoudt dat wij geen jeugd afdeling hebben en ook geen wedstrijden in clubverband fietsen. 

  Wat doen wij dan wel? Wij starten op onze vaste clubritten in 4 groepen, zodat iedereen een groep kan vinden die de gewenste afstand fietst met de juiste snelheid. Wij streven ernaar iedere groep niet groter te laten worden dan 12 deelnemers per rit. Dit betekent dat wanneer er binnen een groep meer dan 12 deelnemers zijn, dat er gesplitst wordt om de veiligheid te borgen.

  Naast onze vaste clubritten ondernemen wij ook andere activiteiten, zoals externe ritten in binnen- en buitenland, clubweekenden, cyclosportieve tochten en zelfs meerdaagse ritten.

  Communicatie binnen de groepen gebeurt veelal via Whatsapp. Om dit te faciliteren is er voor iedere groep een chat aangemaakt, waar leden desgewenst aan toegevoegd kunnen worden. 

  Verhinderd of gewoon even geen zin? Geen enkel probleem! Niemand is verplicht iedere rit aanwezig te zijn, maar gezellig is het natuurlijk wel.

 • Groep Kruissnelheid Gemiddelde snelheid Afstand op zondag Afstand op dinsdag
  A 31-38km/u 29-34km/u 90-120km 50-70km
  B1 28-32km/u 27-30km/u 80-100km 45-65km
  B2 25-29km/u 24-27km/u 80-100km 45-65km
  C 20-26km/u 19-23km/u 60-80km NVT
  D 18-23km/u 17-21km/u 50-80km NVT
 • Voor de fietser die graag door wilt rijden, maar zonder de verkeersregels te overtreden en daardoor zichzelf en andere in gevaar brengt. 

  Binnen de A-groep wordt er gereden op de racefiets maar met slecht weer, in de winter of bij externe off-road tochten, wordt er ook wel eens gekozen voor de MTB of gravel bike.

 • Dit is een grote groep binnen TC de Tol. Afhankelijk van het aantal deelnemers bij de start wordt de B-groep gesplitst in de B1 en B2, zodat iedereen een tocht kan maken op zijn of haar tempo.

  Binnen deze groep wordt er gereden op de racefiets met in de winter uitstapjes naar de MTB.

 • De C-groep bestaat uit sportieve fietsers, welke niet per definitie op een racefiets rijden. Binnen deze groep is er ruimte voor racefietsen, MTBs, sportieve hybride fietsen maar ook voor e-Bikes.

  Ook hier staat samen uit, samen thuis hoog in het vaandel. Deze groep fietst ook vaak doordeweeks overdag samen.

 • Net als de C-groep bestaat de D-groep uit sportieve fietsers, welke niet per definitie op een racefiets rijden. Binnen deze groep is er ruimte voor racefietsen, MTBs, sportieve hybride fietsen maar ook voor e-Bikes.

  De D-groep fiets ook vaak doordeweeks overdag samen.