• Onze vereniging

 • Toerclub de Tol is al ruim 40 jaar actief als vereniging in Leidschendam. Op dit moment heeft de vereniging ongeveer 90 leden welke naast de sportieve uitdaging altijd op zoek zijn naar gezelligheid, plezier en natuurlijk als doel hebben altijd weer veilig thuis te keren.

  De vereniging heeft 4 verschillende groepen, wat er voor zorgt dat er een altijd een groep is die past. Het hoofd motto is samen uit, samen thuis, dus wij laten niemand achter.

  Op zondag en in de zomer op dinsdagavond zijn onze vaste clubritten. Maar naast de vaste ritten gaan de leden vaak gezamenlijk op pad in het binnen- en buitenland. Of het nu gaat om een klein rondje na het werk, een clubweekend of zelfs meerdaagse trips in het buitenland.

  Kortom, een perfecte uitvalsbasis voor de sportieve fietsers uit Leidschendam-Voorburg, Den Haag, Zoetermeer, Nootdorp en ver daarbuiten.

 • Wat vinden wij belangrijk

 • Sportief en sociaal

  De leden van TC de Tol zoeken een sportieve uitdaging maar in combinatie met gezelligheid en plezier. Wij vetrekken samen, wachten op elkaar waar nodig en gaan samen aan de koffie en taart.

 • Voor ieder niveau

  Op zondag starten wij met vier groepen, met verschillende snelheden. Dit betekent dat er voor iedereen een groep is waar hij of zij aan kan sluiten, zonder het gevoel te hebben dat het te hard of te zacht gaat.

 • Veilig

  We hebben wegkapiteins, rijden in kleine groepen en waarschuwen elkaar bij gevaar. Dit, in combinatie met onze gedragsregels, zorgt ervoor dat we de mensen in onze groep veilig houden maar ook de mede-weggebruikers om ons heen.

 • Betrokken

  Betrokkenheid is van groot belang binnen TC de Tol. Of dit nu gaat om het wel en wee van onze clubleden onderling, of de inzet die vele van ons doel om goede doelen te steunen.