Laatste Nieuwsitem
Vaste Clubtochten
Elke Zondag om 9.00 uur.

Elke Dinsdagavond Trainingsrit om 19.00 uur.

Alle Activiteiten vind u in onze ''KALENDER''
13 november 2019, 11:43
Bewolkt
ZZW
Bewolkt
5°C
3 m/s
gevoelstemperatuur: 3°C
windsnelheid: 3 m/s ZZW
Windstoten: 4 m/s
UV-Index: 0
Meer verwachtingen...
 

Historie

De club is opgericht in 1979, sinds die tijd is er voldoende gebeurd. Om een idee te krijgen van onze historie heeft een van onze leden, Ton Warmerdam, een stukje geschreven over zijn tijd bij de club. Ton is lid sinds 1983.

De historie van de club door de ogen van Ton Warmerdam:

In 1983 ben ik lid geworden van TC de Tol, (toevallig 30 jaar gelden) met een paar andere jongens, omdat we Luik Bastenaken Luik wilde fietsen. De Tol had toen meer dan 200 leden in die tijd. Ik begon mee te doen aan de avond fietsvierdaagse toen met twee afstanden 25 en 40 km. Met meer dan 500 deelnemers per avond, vertrek uit het Tolhuis.

Er werd ook een avondvierdaagse in Voorburg georganiseerd door Ans en Piet Rijnsburger, na de fusie Leidschendam/Voorburg werden ze samen gevoegd wel met twee startlokaties.
Toen werden er sterritten gereden naar Bergschenhoek op donderdagavond en met Jan Jansen gingen we zaterdags naar De Zilk.

De Oranjetochten werden toen druk bezocht met meer dan 100 deelnemers. Zondags fietste ik altijd met mijn vrouw en draaide we bar diensten mee in het Tolhuis. De grote toertochten waren in die tijd op zaterdag, er was een actieve toercommissie die mooie ritten uitzetten. Ik heb nog een herinnering van L’dam – Antwerpen – L’dam (300km) van 20 juni 1987 een geel tegeltje die op mijn rommelkamertje hangt (zeker 25 deelnemers). Ook reden we de Enclavetocht naar Baarle Nassau (275) die ritten gingen allemaal achter voorrijders en er werd een max aan gehouden van 27 km ze hielden de zak goed bij elkaar ook ging een volgwagen mee.

Een paar keer werd de Dammentocht gereden in Zeeland (200 km), de Beemstertocht (250 km) naar Purmerend en de Mergellandroute in Limburg. Daarna kwamen de Heksenwaagtocht er bij en de Molentocht toen met wel 200 deelnemers. De gepijlde ritten werden uitgezet door Piet Rijnsburger en Piet van Venrooy.

Er werd ook begonnen met het vossenjachten met bijna als vaste winnaar Marnix Veerman.

In het kader van het 25 jarig bestaan werd een meerdaagse georganiseerd rond het IJsselmeer, we sliepen in Hoorn, Stavoren en Lelystad. Daarna volgde elk jaar het clubweekend. Dit vindt  nog steeds elk jaar plaats.

Het werd even wat minder toen we moesten verhuizen naar EHC, ik was in het bestuur gegaan om de taken van Ida Duindam over te nemen als vrijwilligers coördinator. Dat viel niet mee omdat de toenmalige kantinebeheerder van EHC veel meer van ons verwachtte dan de bedoeling was. Wij zouden alleen maar openen, maar hij wilde dat we ook bij terugkomst mee gingen helpen achter de bar als er gehandbald werd. Wij konden daar geen mensen voor vinden dus moesten we weer verhuizen. Nu naar het Koophuis aan de Piet Heinstraat in de Zeeheldenbuurt. Daar hadden we een leuke tijd met Koos de Weduwe als vaste barman . Dat ging een aantal jaren goed totdat Koos overleed. We stonden regelmatig voor een gesloten deur en het Wijkbestuur wilde onze club geen eigen sleutel geven. Het bestuur heeft besloten weer naar wat anders uit te zien; dat werd Sportpark de Star. Hoe de vereniging er uit zal zien bij het 40 jarig bestaan laat ik aan andere over.

TC de Tol