• Verslag 3e Vossenjacht

  06/12/2021 | Blog | Kees
 • Angelique en Martijn hebben met vochtig weer een route uitgezet.

  De start is niet over het hoofd te zien; zeer grote gele letters.

  Voor één deelnemer geeft de eerste pijl links aan; de rest mag rechtsaf.

  Gele waterbestendige pijlen wijzen de 26 deelnemers richting Delft.

  Het tempo zit er vanaf de start goed in.

  De B-ploeg moet bij de Oversteek het Rijn-Schiekanaal oversteken; de A-ploeg mag rechtdoor. Vooraf was gemeld dat, als er geen pijlen staan, de route rechtdoor gaat.

  In Delft aangekomen zijn er nog steeds geen pijlen te bekennen. Bij de Reineveldbrug slaat toch de twijfel toe. Nog steeds rechtdoor? Als ervaren deelnemers gaan we op gevoel/goed geluk zoeken naar pijlen. Bij de Plantagebrug staat gelukkig weer een pijl. Deze wijst richting Aan het Verlaat. Vanaf daar zijn de pijlen weer prima te zien. In een mum van tijd zitten we in Nootdorp en daarna de Veenweg terug richting de Star. Langs de Kostverlorenweg komen we de eerste emmer tegen. Even verderop staat de Vos.

  Da’s vreemd; het is pas 11 uur. Dus nog geen uur gefietst. En zo hard hebben we nou ook weer niet gereden. Volgens de km teller was onze route 15 km lang. Meer dan de helft van de route gemist.

  Binnen bij Sportpark de Star was het lekker warm en verdacht rustig.

  Even over half een komen de overige deelnemers van de A-ploeg binnen. Zij blijken meer dan 50 km te hebben gefietst. Lekker bezig geweest; tot aan Schipluiden.

  De uitzetters komen vlak daarna binnen; niet met blozende wangen, maar met de bekende gele emmers én gele wangen. Het gebruikte spuitkrijt is duidelijk zéér besmettelijk.

  Op 12 december zien we graag weer zoveel mogelijk deelnemers aan de start van de 4e vossenjacht.