• Welkom Blog Verslag 5e vossenjacht 6 februari 2022
 • Welkom Blog Verslag 5e vossenjacht 6 februari 2022
 • Verslag 5e vossenjacht 6 februari 2022

  11/02/2022 | Blog | Kees
 • Na een aantal geannuleerde vossenjachten is Peter S. de eerste die dit jaar weer een mooie rit heeft uitgezet. Daarbij heeft hij, gezien het weer, heldenwerk verricht. Het weer was namelijk niet zo fraai, en dat is echt een understatement.

  Gelukkig is het dit seizoen geïntroduceerde krijt van onschatbare waar gebleken. Ondanks de bakken water bleef het vrolijk en duidelijk zichtbaar staan. Zelfs zo duidelijk dat Peter de politie op bezoek kreeg. Op verdenking van het spuiten van opruiende teksten. Ja, het zijn gekke tijden. Gelukkig kon hij uitleggen waar hij mee bezig was. Maar volgens zegge wordt nog wel even een paar weken in de gaten gehouden of hij daar niet mee doorgaat.

  Met stormpje en bakken koude regen gaan een harde kern van 12 fietsers van start.

  Weer over gravelpaden in de Driemanspolder. Angelique ging daar bijna te water door een harde windstoot. Aan het einde van een landtong staat iemand met een emmer in zijn armen. Er was geen natuurlijke beschutting tegen de wind, dus hij moest de emmer wel blijven vasthouden.

  Daarna door het Westerpark, onder de A12 door naar de Nieuwkoopseweg. Daar missen bijna alle A-rijders een afslag richting Langelandseweg. Hierdoor komen ze bij een B-emmer, waar ze nietsvermoedend ‘n knijper in gooien. Na het Balijbos naar Zoetermeer, Pijnacker, Berkel, weer Pijnacker en terug via tunneltje Gravenweg naar de Roeleveenseweg, waar Angelique ons nog voorbij stormen. Ze heeft er duidelijk zin in. Bij het tunneltje onder de Zoetermeerse Rijweg staat de laatste emmer. Daar komen we Gerard en Avi ons voorbij. Tot onze verbazing stappen ze niet af; ze zeggen al vier emmers te hebben gehad. ???????????. Via de Veenweg naar de Kostverlorenweg. Hè, hè, bijna terug. Toch niet. Aan het eind zijn er geen pijlen meer te vinden. Na enig zoeken vonden we de vos op het parkeerterrein achter meubelmaker de Stoof. Dit gooit wel de volgorde van aankomst goed op z’n kop.

  Eenmaal terug in de warmte bij de Star binnen, stijgen het enthousiasme en de lichaamstemperatuur gelukkig weer snel. Biertje drinken met trillende handen blijkt lastig, maar lukt wel. Ook lastig om met ijskoude handen een computer te gebruiken, maar de uitslag is snel opgemaakt.

  Op 20 februari gaat de 6e en voorlaatste vossenjacht van start. Graag tot dan.